'Talent kleurt Flevoland' duikt in de Agenda IJsselmeergebied 2050

Zaterdag 26 september gaven gedeputeerde Jan-Nico Appelman van provincie Flevoland en dijkgraaf Hetty Klavers van Waterschap Zuiderzeeland op het provinciehuis het startsein voor de 4e editie van jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland. Leerlingen en studenten worden uitgedaagd om hun talenten te gebruiken bij het oplossen van diverse maatschappelijke vraagstukken.

TKF-cover

Talent kleurt Flevoland

In het jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland werken leerlingen en studenten van de 5 Flevolandse technasia, Aeres Hogeschool, hogeschool Windesheim en ROC van Flevoland aan 11 vraagstukken die binnen de provincie spelen en waar de oplossing nog niet voor is gevonden. Het zijn geen bedachte, hypothetische opdrachten, maar vraagstukken die op dit moment spelen binnen de provincie. Deze gaan over natuur, duurzaamheid, infrastructuur, arbeidsmarkt, een leefbaar platteland en nog veel meer.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: 'Onze organisatie wordt verrijkt met een schat aan oplossingen die we serieus in ons werk gaan betrekken. Het is een win-winsituatie. Daarnaast hoop ik van harte dat de leerlingen in hun verdere loopbaan hun talenten blijven inzetten voor onze mooie provincie!’

Talent kleurt Flevoland
Beeld: provincie Flevoland

Big lake, great opportunities

Eén van de Talent kleurt Flevoland-projecten is 'Big lake, great opportunities' en gaat over de Agenda IJsselmeergebied 2050. Omdat de Agenda IJsselmeergebied een lange tijdshorizon heeft, is het bij uitstek een mooi onderwerp om jongeren erbij te betrekken. Het gaat tenslotte om hun toekomst. Daarnaast kijken zij met een frisse blik naar dergelijke complexe langetermijnvraagstukken. De komende maanden gaan leerlingen en studenten van 2 Flevolandse technasia, hogeschool Windesheim en ROC van Flevoland aan de slag met de Agenda IJsselmeergebied. Bijzonder aan dit project is dat er geen vooraf geformuleerd vraagstuk is, maar dat leerlingen en studenten op basis van hun kwaliteiten, interesses én wat nodig is, een project gaan formuleren. Daarnaast is het ook voor het eerst dat ook studenten van het ROC van Flevoland meedoen aan een project van Talent kleurt Flevoland. Het project wordt begin 2021 afgerond met de presentaties van de verschillende deelprojecten. Uiteindelijk zullen de resultaten ook terugkomen in de Verenigde IJsselmeertop op 27 mei 2021, met als thema ‘Samen voor later’.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Vera Vreugdenhil (Vera.Vreugdenhil@flevoland.nl )